Dan Diaconescu se crede Ion Creangă varianta 2012

Caracaleanul Dan Diaconescu şi-a descoperit, de Paşte, vocaţia de povestitor.
Revelaţia l-a făcut pe mogulul Televiziunii Poporului să se compare cu nimeni altul decât scriitorul Ion Creangă. Ba, mai mult, să se autointituleze „DD, Ion Creangă varianta 2012”. Într-un interviu luat de colegii de la OTV (un monolog de altfel, deoarece intervievatorii aproape că nu existau), Dan Diaconescu şi-a povestit cariera. Varianta lui de poveste informa: Dan Diaconescu a fost cel care i-a făcut rost lui Dan Voiculescu de sediul din Şoseaua Bucureşti - Ploieşti. Cum „l-a făcut” pe Dan Voiculescu de 5.000 de mărci: a cumpărat din Germania o tipografie de 75.000 de mărci. Avea buget 90.000, dar i-a returnat lui Voiculescu 10.000 de mărci. „Ca tot românul, care îşi opreşte şi el ceva. Puteam să îmi opresc şi mai mult”.
Cum i-a făcut cunoştinţă lui Dan Voiculescu cu Marius Tucă: „Dvs. sunteţi cel care i-a furat banii lui Ceauşescu!” i-ar fi spus Tucă lui Voiculescu, la prima întâlnire. Dan Diaconescu a fost cel cu ideea unui post TV pentru Voiculescu. El ar fi propus „Observator”, dar, în paralel, Voiculescu ar fi pornit proiectul Antena 1 cu Florin Brătescu. În varianta lui, făcea 300.000 de dolari pe lună la Tele 7 abc din publicitate! Plătea, spune el, 20.000 de dolari pe lună taxă postului, în schimb avea în administrarea publicitatea emisiunii. Clienţii erau copleşiţi de succesul reclamelor şi îi cereau să scoată reclama după câteva zile „Vă daţi seama, făceam atâţia bani cu o emisiune de o jumătate de oră, ce aş putea face dacă aş avea o ţară!” El a fost cel care a dat numele Radio Romantic.
Iniţial, Marius Tucă ar fi propus ca postul să se numească „Pupăza din tei”. „Nu mă puteam duce la Voiculescu cu numele Pupăza din Tei. I-am zis Radio Romantic. Bun, bun, a zis Voiculescu”. În poveştile spuse de el, cei care vorbeau cu Diaconescu îl descriau ca pe „un geniu”, „cel mai mare ziarist în viaţă”.

Niciun comentariu: