Caracaleanul Dan Diaconescu rămâne fără OTV

Licenţa OTV a fost din nou redusă de CNA, iar caracaleanu Dan Diaconescu urmează să-şi vadă postul închis pe 29 mai 2012.
CNA a continuat, zilele trecute, reducerea licenţei OTV, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu , în afara perioadei de campanie electorală, astfel că postul mai poate emite doar până la 29 mai. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate în ultima lună de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), fără precedent în istoria Consiliului, a culminat în şedinţa de marţi cu o nouă propunere de înjumătăţire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA. Propunerea a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă". "Noi nu desfiinţăm postul, doar aplicăm legea", a spus Cristina Trepcea, membru al CNA.
Sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 - 19 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce, Partidul Poporului.Decizia de sancţionare a OTV cu înjumătăţirea perioadei licenţei televiziunii a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului. Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei. În data de 10 aprilie, CNA a decis, însă, din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie.
Acum, în urma noii decizii a CNA, televiziunea caracaleanului Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai. Ulterior, dacă doreşte ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să solicite CNA o nouă licenţa audiovizuală.

Niciun comentariu: