Bărbat din Bîrza, protestatar pe stâlpul din faţa primăriei din localitate

Pentru că nici una dintre rudele lui nu l-a vizitat de Sfintele Sărbători Pascale, un bărbat de 37 ani, din comuna olteană Bîrza, a făcut ieri spectacol, timp de mai bine de cinci ore, consătenii săi fiind îngrijoraţi de ceea ce acestea era pe cale să facă. Încă de la orele 04.00 ale dimineţii, acesta s-a urcat pe un stâlp metalic din faţa primăriei din localitate şi a ameninţat că se va sinucide în semn de protest faţă de familia sa. Strigătele de disperare ale lui Dumitru Dumitrescu i-au făcut pe sătenii care locuiesc în apropierea primăriei să se scoale din noapte şi s-au dus să vadă ce să întâmple. În sprijinul lor, pentru a-l determina pe bărbat să nu se arunce în gol de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, au venit angajaţii de la Primăria Bîrza, poliţişti, dar şi pompierii şi paramedicii SMURD.
„În jurul orei 09.20, pompierii au fost solicitaţi în localitate, pentru asistarea persoanei care ameninţa că se sinucide, aruncându-se în gol de pe stâlpul metalic. La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Slatina, cu o autoscară mecanică şi un echipaj de prim ajutor. În momentul sosirii paramedicilor SMURD la intervenţie, poliţiştii încercau sa-l convingă pe bărbat să coboare, reuşind acest lucru după aproape o jumătate de oră. Acesta a coborât de bunăvoie de pe stâlp fiind preluat de personalul paramedical, conştient, cooperant, stabil hemodinamic şi respirator, prezentând agitaţie psihomotorie şi halenă alcoolică puternică”, ne-a declarat plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Dumitru Dumitrescu a coborât de pe stâlp în schimbul unui pachet de ţigări şi a unei sticle de apă. Bărbatul ar fi cunoscut în comună ca fiind un bolnav psihic. Acum câţiva ani acesta a spart geamurile casei sale, apoi a vrut să-i dea foc. Din spusele unor săteni, bărbatul locuieşte singur, după ce soţia l-a părăsit şi a plecat la muncă în Spania. După ce ieri dimineaţă a vrut să-şi pună capăt zilelor, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior acesta fiind internat la Secţia de Psihiatrie.  

Niciun comentariu: