Oltchim va trimite 713 de angajaţi în şomaj tehnic

Combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea va trimite, în perioada 5-31 martie 2012, în şomaj tehnic 713 de salariaţi, aceştia urmând să beneficieze în acest interval de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază, se arată într-un raport transmis Bursei de către companie, informează NewsIn.
"Consiliul de Administraţie a aprobat, în data de 1 martie, suspendarea contractelor individuale de muncă (trimiterea în şomaj tehnic), în perioada 5-31 martie 2012, pentru 713 de salariaţi, atât din rândul celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul activului din Rm. Vâlcea, cât şi al celor ce-şi desfăşoară activitatea în cadrul Diviziei Petrochimice din comuna Bradu, judeţul Argeş", se arată în raport.
Pe durata suspendării contractelelor individuale de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat.
În perioada 15-30 noiembrie 2011, 1.000 de angajaţi Oltchim fuseseră trimişi în şomaj tehnic, iar ulterior a fost luată decizia ca şi în luna luna decembrie să fie trimişi în şomaj tehnic 1.000 de angajaţi. Totodată, în ianuarie au fost trimişi în şomaj tehnic 993 de angajaţi, iar în februarie, 840 de angajaţi.

Niciun comentariu: