Isărescu: Şi cele mai încăpăţânate bănci trebuie să scadă dobânzile

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a transmis, azi, băncilor comerciale un nou semnal pentru scăderea dobânzilor, cu ocazia unei conferinţe de specialitate, găzduită de BNR.
"A venit primăvara, se topesc zăpezile şi băncile vor avea mai multe lichidităţi şi chiar şi cele mai încăpăţânate bănci vor trebui să scadă dobânzile", a spus Isărescu citat de Agerpres.
Guvernatorul Băncii Centrale a subliniat, pe altă parte, nevoia de creare de noi locuri de muncă în România, ca soluţie de progres economic. Potrivit acestuia, experienţa europeană şi internaţională au arătat cât de importante sunt zonele care se pot dezvolta economic şi pot deveni locomotive pentru progres. 
"Am văzut cât de importantă este, în opinia mea, crearea de locuri de muncă pentru România de azi şi de viitor. Este vorba de ameliorarea celui mai păcătos dezechilibru pe care îl are această ţară. Dezechilibrul între cei care beneficiază de ajutoare şi cei care produc. Reducerea evaziunii poate fi atinsă prin crearea de locuri de muncă", a spus Mugur Isărescu. 
Acesta a dat, totodată, asigurări că Banca Naţională "îşi va face treba ei". 

Niciun comentariu: