Biletele din perioada Paştelui, neatractive pentru pensionarii olteni

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt a afişat repartiţia celei de-a doua serii de bilete de tratament balnear, pensionarii olteni având posibilitatea de a merge în şase staţiuni. Reprezentanţii instituţiei se tem însă că biletele vor fi refuzate, aşa cum se întâmplă aproape în fiecare an, din cauza Paştelui.
 
După ce în prima serie au primit 55 de bilete, pensionarii olteni mai primesc în aprilie alte 51 de bilete de tratament în următoarele staţiuni: Amara, Bala, Buziaş, Moneasa, Olăneşti şi Pucioasa. Staţiunile fac parte din S.C. Tratament Balnear şi Recuperarea Capacităţii de Muncă (TBRCM) S.A, al cărui unic acţionar este Casa Naţională de Pensii Publice, iar pensionarii primesc bilete pentru 18 zile de tratament balnear.

„Am primit 14 bilete pentru Bala, 13 pentru Olăneşti, 12 pentru Amara, şase pentru Buziaş, patru pentru Pucioasa şi două pentru Moneasa. Ultima zi de eliberare a biletelor de tratament este 3 aprilie, urmând ca în 4 aprilie să fie vândute biletele care au rămas disponibile. În general, biletele pentru această perioadă nu sunt valorificate la maximum, din cauza sărbătorilor de Paşte. Pensionarii preferă de obicei să rămână acasă şi să petreacă sărbătorile Pascale în familie, dar rămâne de văzut cum va fi situaţia anul acesta”, a precizat Constanţa Gheorghe, purtătorul de cuvânt al CJP Olt. 

Biletul de tratament se eliberează personal titularului, care trebuie să se prezinte la sediul instituţiei cu: actul de identitate, cuponul lunii martie 2012 în original şi o copie xerox a biletului de trimitere de la medicul de familie.

Condiţii pentru accesarea biletelor


Biletele de tratament se acordă în aceleaşi condiţii ca în 2011, pentru obţinerea unui bilet solicitanţii trebuind să depună la CJP Olt o cerere-tip, însoţită de o copie a actului de identitate cu cel puţin 40 de zile înainte de prima lună din perioada în care se solicită acordarea acestuia.

Documentele necesare pentru eliberarea unui bilet de tratament balnear variază, în funcţie de calitatea solicitantului. Astfel, dosarul unui solicitant trebuie să conţină: cerere de acordare a biletului de tratament; copie a actului de identitate, cu valabilitate la data cererii; biletul de trimitere, formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare, acordate de către societăţile de turism balnear şi recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate aflat în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Acestora li se adaugă, în funcţie de categoria din care face parte solicitantul, diverse documente: talonul de plată al pensiei, în cazul pensionarilor, o adeverinţă eliberată de angajator pentru luna în care a fost depusă ultima declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, anterioară celei în care se efectuează repartiţia, care să conţină câştigul salarial brut realizat lunar, avut în vedere la stabilirea contribuţiei individuale de asigurări sociale, pentru asiguraţii sistemului public de pensii. În anul 2011, CJP Olt a primit un număr de 3.247 bilete de tratament balnear din care a valorificat un număr de 3.241 bilete.

Niciun comentariu: