Politia Animalelor se intoarce!

După mai bine de o jumătate de an tensionată, în care a fost acuzată de ilegalităţi, de folosirea abuzivă a însemnelor Poliţiei, ONG-ul Poliţia Animalelor revine în peisaj, după ce a reuşit să câştige lupta cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.
 
Poliţiştii animalelor îşi vor relua activitatea luna aceasta, după aproape o jumătate de an de pauză, cauzată de faptul că au fost acţionaţi în instanţă de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Tribunalul Bucureşti le-a dat câştig de cauză, iar acum, după ce şi-au dovedit nevinovăţia, se pregătesc să revină la lucru.

„În baza Hotărârii civile nr. 40 FED/23.11.2011 dată de Tribunalul Bucureşti şi a Hotărârii Consiliului de Conducere a Federaţiei Comisariatul pentru Societatea Civilă, activitatea va fi reluată în toate Centrele Teritoriale înfiinţate începând cu data de 01.02.2012”, informează ONG-ul.

Unde şi cu cine?

Toate bune şi frumoase, numai că centrul teritorial din Olt, care era odată mândria conducerii Poliţiei Animalelor, a cam rămas fără sediu şi fără personal. În ceea ce priveşte sediul, Poliţia Animalelor Olt s-a tot mutat în ultimul an în diverse locaţii, confruntându-se încă de la înfiinţare cu probleme în acest sens.

„Zilele acestea voi merge să găsesc sediu, iar cel mai probabil de săptămâna viitoare ne vom relua activitatea. Sunt în tratative pentru un spaţiu în zona Vacanţa, rămâne de văzut dacă vor fi de acord şi cei de la Bucureşti şi dacă ne vom muta acolo”, spune Cornel Stana, cel care a adus Poliţia Animalelor în judeţul Olt.

În ceea ce priveşte angajaţii, aceştia au plecat care încotro când au auzit că ONG-ul e dat în judecată de Minister. Unii dintre ei au acţionat la rândul lor în instanţă organizaţia, acuzând conducerea de neprezentarea adevăratului statut al Poliţiei Animalelor şi de pretinderea a unor sume mari de bani pentru „câştigarea” concursurilor de agenţi sau inspectori.

„Nu ştiu cine a mai rămas, dacă ne-am întrerupt activitatea mulţi au plecat, şi-au găsit altceva de lucru. De luni o să-i sun să vedem. Angajări nu ştiu dacă o să se mai facă, ştiu că s-au făcut multe anul trecut, o să vedem ce informaţii primesc. Nu am cunoştinţă de persoane care să fi dat în judecată ONG-ul, singurul proces intentat a fost cel referitor la folosirea însemnelor, pe care, de altfel, l-am câştigat”, mai spune Stana.

Tribunalul Bucureşti interzicea în septembrie 2011 ca ONG-ul înfiinţat de Emilian Prodan să mai folosească marca „Poliţia Animalelor”, decizie care a fost revocată în noiembrie 2011.

Niciun comentariu: