Două companii europene şi-au prezentat interesul pentru a veni în Balş

Dat fiind faptul că IAC Group va demara producţia din acest an, alte două companii străine şi-au exprimat intenţia de a deschide câte o fabrică în Balş. Una dintre ele ar putea produce generatoare, iar cea de-a doua, caroserii pentru Ford.
Puterea economică a Balşului ar putea creşte considerabil în perioada următoare dacă cele două companii vor bate palma cu autorităţile din Balş. Principalul motiv pentru care aceştia au luat în calcul deschiderea afacerilor în Balş este distanţa mică faţă de compania IAC, cu care ar putea colabora pe viitor, dar şi distanţa faţă de Ford Craiova.

Bamesa, companie europeană prelucrătoare de oţel


Edilul Mădălin Teodosescu a purtat mai multe discuţii referitoare la deschiderea unei fabrici de caroserii auto cu compania de talie europeană Bamesa, companie care are în prezent deschise mai multe fabrici în Spania, Portugalia, Turcia, Franţa şi în România, la Topoloveni, dar şi cu o companie englezească, ce produce generatoare.

„Am purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii acestor două companii, una care să producă generatoare, iar alta caroserii pentru Ford şi IAC. Dat fiind faptul că şi eu sunt inginer, am ştiut cum să-i ademenesc pe reprezentanţii acestor două companii, le-am explicat care sunt motivele pentru care le lăsăm toate utilităţile la preţuri foarte mici şi care sunt avantajele lor dacă aleg să se extindă şi în oraşul nostru. Rămâne să vedem dacă se vor fructifica ambele discuţii”, declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.

„Bălşenii sunt oameni deştepţi”


Teodosescu le-a garantat şi celor doi posibili angajatori că în Balş sunt suficiente persoane competente, care pot face faţă cerinţelor de angajare, dându-le drept model compania IAC, care a primit peste două mii de CV-uri de angajare şi care a selectat până acum o parte dintre angajaţi.

„Bălşenii sunt oameni deştepţi, au demonstrat că fac faţă cerinţelor de angajare ale vestului, drept dovadă, dincolo de zvonurile nefondate, 80% dintre angajaţii IAC vor fi din Balş. La sfârşitul lunii martie va avea loc deschiderea oficială a producţiei la fabrica IAC, unde vor fi angajate 400 de persoane”, conchide Teodosescu.

În momentul de faţă, despre industria din Balş se poate spune că este la pământ. Închiderea fabricii Instirig şi producţia extrem de scăzută a celorlalte fabrici care încă mai rezistă recesiunii au transformat oraşul de pe Olteţ într-unul în care şomajul a atins cote alarmante, iar fiecare loc de muncă în plus reprezintă o gură de aer pentru această localitate.

Simplul fapt că la IAC au fost depuse peste două mii de CV-uri, dintre care vor fi angajate mai puţin de 400 de persoane, spune totul despre cât de căutate sunt locurile de muncă în acest oraş.

Niciun comentariu: