Cine l-ar vota pe Dan Diaconescu?!

Dacă în ianuarie 2012 ar fi fost alegeri prezidenţiale, 14% dintre votanţi l-ar alege pe Dan Diaconescu, liderul Partidului Poporului (PP), arată un sondaj efectuat de Fundaţii Soros România.
PP ar intra în Parlament, cu 9% dintre voturi. Chestionaţi cu privire la participarea la vot, doar 47% dintre respondenţi au răspuns că vor merge cu siguranţă să voteze, iar 24% că probabil vor merge; 8% au răspuns că probabil nu vor vota, în timp ce 18% că sigur nu vor vota.În ceea ce privește preferinţele electorale, doar 49% dintre cetăţeni au o opinie formată cu privire la cu cine vor vota.
USL - 55%, PDL - 18%
Dintre aceştia, 55% preferă USL, iar PDL obține 18 procente din preferinţele de vot ale respondenţilor. Pe locul trei, cu 9%, se află Partidul Poporului Dan Diaconescu. Cel de-al patrulea partid care ar trece de pragul electoral este UDMR, cu 7%. Doar 32% dintre respondenţi dau un răspuns concret la o întrebare deschisă privind intenţia de vot pentru preşedinte. Pe primele locuri se află singurii candidaţi anunţaţi, Crin Antonescu cu 31% şi Dan Diaconescu cu 14%.
Crin Antonescu atrage doar o treime din voturile potenţiale ale USL (27% preferinţe de vot USL, iar Crin Antonescu 10% - raportând la total eșantion). În același timp, niciun membru PDL nu este menţionat spontan de mai mult de 1% dintre cei chestionaţi. Partidul lui Dan Diaconescu este susţinut de persoane de peste 55 de ani și are succes cu precădere în rândul persoanelor cu educaţie scăzută şi cu venituri mai mici. 82% dintre români spun, în ianuarie 2012, că direcţia în care se îndreaptă ţara este greşită şi doar 12% cred că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie bună.

Niciun comentariu: