Ambulanta intervine de acasa

Vremea urâtă de afară face că tot mai mulţi olteni să aibă nevoie de acordarea primului ajutor de către cadrele medicale de pe echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.
Până ieri, la ora prânzului, în numai 24 de ore, echipajele de pe salvare au avut parte de nu mai puţin de 170 de solicitări. Cei care au avut cel mai mult de suferit şi au fost nevoiţi să sune la 112, pentru a chema ambulanţa, au fost persoanele care au suferit traumatisme la mâini şi picioare, după ce au căzut pe gheaţă. Majoritatea acestor victime au fost transportate la unităţile spitaliceşti cu paturi din judeţ, unde entorsele sau fracturile le-au fost puse în ghips.
Dacă unii au fost trimişi acasă, alţii, a căror rană suferită necesită mai multe zile de îngrijiri medicale, au rămas internaţi pe secţiile de ortopedie. Potrivit celor spuse de doctorul Mădălina Deloreanu, directorul medical al SJA Olt, la sediul central din municipiul Slatina sunt gata de intervenţie 25 de ambulanţe pe timpul zilei şi 20 pe timpul nopţii. Există şi echipaje, care, în orice moment, pot interveni de acasă.
„Avem un grafic de aşteptare făcut, iar dacă este nevoie vor veni cadre medicale pentru echipajele de ambulanţă şi de acasă”, ne-a declarat medicul Deloreanu. Cum cei mai afectaţi de frig sunt persoanele de vârsta a treia, acestea sunt sfătuite de doctori să stea în această perioadă în case şi să evite, pe cât posibil, să iasă afară. Pentru a nu mai avea probleme în privinţa căzăturilor pe gheaţă, tot bătrânii, căci ei sunt cei care au avut cel mai mult de suferit din această cauză, sunt rugaţi să poarte încălţări cu talpă joasă, care să nu alunece.

Niciun comentariu: