Vezi aici ce reguli trebuie să respecţi pentru a pescui la scrumbie în Marea Neagră!

Administraţia Biosferei Delta Dunării a stabilit clar regulile ce trebuie respectate pentru pescuitul la scrumbie pe acest an: autorizaţii, cazare în rulote, pontoane dormitor sau corturi mari. Vezi aici regulamentul!
 In primul rând, activitatea se va desfăşura în baza autorizaţiilor sau a permiselor eliberate de ARBDD Tulcea. Toate asociaţiile şi pescarii, care desfăşoară activitate de pescuit în zona Marea Negra au obligaţia să solicite şi să obţină toate actele de reglementare prevăzute de legislaţia de mediu şi de pescuit –autorizaţii de pescuit, autorizaţii de mediu, permise pentru desfăşurarea activităţii.

Cazarea se va realiza în corturi mari de campanie care să asigure adăpostirea grupată a mai multor pescari. Aceste corturi vor fi amplasate în zona sudică a Cherhanalei Perişor la cel mult un kilometru distanţă de canalul Perişor. Cazarea se poate realiza de asemenea în rulote sau pe pontoane dormitor. Corturile de campanie şi rulotele vor fi amplasate în zonele libere de vegetaţie, pentru a nu afecta biodiversitatea.

Transportul
Asociaţiile de pescari sau societăţile comerciale vor transporta peştele de la punctele de debarcare către centrele de primă vânzare cu ambarcaţiuni sau nave, autorizate sanitar - veterinar pentru preluare.

Acces
În scopul asigurării accesului beneficiarului în zona de pescuit va fi permisă parcarea unei singure maşini în zona amenajată pentru activitatea pescărească.

Gestionarea deşeurilor
Pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile şi menajere vor fi prevăzute pubele sau saci menajeri, care se vor transporta cu mijloace proprii şi predate către unităţi specializate şi autorizate.

Niciun comentariu: