Tribunalul Olt: Bercea Mondial era convins ca nu va fi sanctionat datorita aliantelor cu persoane publice "care i-au botezat" copiii


Sandu Anghel, arestat pentru tentativa la omor calificat, sustine in declaratia data instantei ca este convins ca "atitudinea sa ilicita nu va ajunge sa fie sanctionata penal", date fiind "aliante" cu persoane publice importante, "care i-au botezat pe fiii sai", potrivit referatului Tribunalului Olt, citat de Mediafax.
"Pericolul concret rezulta si din conduita generala a inculpatului, caracterizata prin megalomanie si spirit dominator, care i-au fundamentat convingerea ca atitudinea sa ilicita nu va ajunge sa fie sanctionata penal, pe baza numeroaselor sale legaturi de afinitate prin aliante realizate cu persoane cu functie de conduita publica importante, care i-au botezat pe fiii sai, asa cum rezulta din chiar declaratia inculpatului, luata la aceasta instanta", se arata in referatul Tribunalului Olt privind arestarea preventiva a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
Interlopul are noua copii - sapte baieti si doua fete - carora le-a ales nasi celebri. Printre acestia se numara Mircea Basescu, fratele presedintelui, europarlamentarul Theodor Stolojan, judecatoarea Maria Huza sau Gabi Diaconu, fost viceprimar al Slatinei, potrivit site-ului NapocaNews.
In incheierea din 20 februarie pronuntata de Tribunalul Olt se mai arata ca lasarea in libertate a lui Sandu Anghel reprezinta "pericol concret pentru ordinea publica", in conditiile in care acesta are antecedente penale, iar probele din dosarul de tentativa de omor calificat conduc la "certitudinea ca inculpatul va comite noi infractiuni daca va fi lasat liber".
Potrivit documentului, la dosarul cauzei exista declaratii ale martorilor din zilele de 18 si 19 februarie, precum si inregistrari telefonice ale lui Sandu Anghel in care acesta "recunoaste implicit comiterea faptelor penale". Un astfel de exemplu este o convorbire telefonica din 19 februarie, in care Bercea Mondial pretindea persoanei care avea in locatie barul unde a avut loc incidentul sa spuna "in contradictie cu realitatea, ca unul dintre fiii sai a fost cel care a taiat victima, si nu chiar persoana sa".
Instanta motiveaza decizia arestarii preventive si prin faptul ca Anghel "a fugit imediat dupa comiterea infractiunilor si s-a ascuns, in diverse locuri, in scopul de a se sustrage urmaririi penale", el fiind cautat la locuinte din Draganesti Olt si Slatina.
Totodata, in incheierea Tribunalului Olt se arata ca Sandu Anghel "a incercat sa zadarniceasca direct si indirect aflarea adevarului prin influentarea martorilor cauzei, asa cum reiese din convorbirile telefonice intre inculpat si acestia".
In acelasi context, instanta arata in motivare ca "inculpatul exercita presiuni asupra partii vatamate, care ii este nepot, si ca incearca sa faca o intelegere frauduloasa cu aceasta".
"In acest sens, sunt chiar relatarile victimei, care arata ca, dupa ce a fost scoasa din bar si inculpatul impreuna cu persoanele ce-l insoteau au continuat sa o loveasca, au amenintat-o ca nu va mai reusi sa iasa din casa nu numai ea, ci si familia sa, dupa care, sustine ca acestia au afirmat ca "au tot judetul la picioarele lor, ca platesc si ca vor scapa", se arata in documentul citat.
Sandu Anghel a fost arestat, duminica, de Tribunalul Olt intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa la omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care este internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.
Dupa incident, atat Ionut Anghel, zis Mercedes, cat si rudele tanarului aflate in localul unde a avut loc incidentul au sustinut ca victima a fost injunghiata de catre Bercea Mondial.
Recursul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, impotriva masurii de arestare preventiva pe 29 de zile, dispusa de magistratii Tribunalului Olt, va fi judecat, miercuri, de judecatorii Curtii de Apel Craiova.
Basescu a declarat, luni, raspunzand unei intrebari despre fratele sau, Mircea Basescu si Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, ca legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este el si cine i-a botezat copiii.
"Puteti sa-mi spuneti la ce persoana publica importanta va referiti cand puneti intrebarea? E persoana publica fratele meu? Este un om neimplicat politic. Nu este in politica. A botezat dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondoialu la nimic, dupa cum vedeti. Constatati ca i-ar fi folosit la ceva? Chiar dumneavoastra spuneati ca ar fi fost arestat 29 de zile. La ce credeti ca i-a folosit? Legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este el si cine i-a botezat copiii. Nu cred ca a avut vreun folos de pe urma botezului de anul. trecut. Sau eu, cel putin, nu-l constat", a raspuns Traian Basescu

Niciun comentariu: