Trei marinari romani se afla la bordul unei nave grecesti capturata de piratii somalezi


Ministerul Afacerilor Externe a confirmat luni informatia potrivit careia la bordul navei grecesti Dover, capturata luni de pirati somalezi in largul Omanului, se afla si trei marinari cetateni romani, relateaza Agerpres.
Cazul este atent monitorizat de catre Departamentul Consular impreuna cu misiunile diplomatice ale Romaniei si cu Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta si Criza. Din informatiile detinute, starea de sanatate a celor trei marinari romani este buna.
De asemenea, MAE precizeaza ca se mentine permanent legatura cu familiile cetatenilor romani.
Conform procedurilor in vigoare, negocierile sunt purtate direct intre proprietarii navelor si rapitori, mentioneaza sursa citata.
Totodata, MAE insista asupra faptului ca in asemenea situatii nu este recomandabila mediatizarea cazului, existand riscul sa se puna in pericol viata celor rapiti.
Trei marinari romani se afla printre membrii echipajului unei nave grecesti capturate luni de pirati somalezi in largul Omanului, a anuntat forta navala europeana Atalanta, potrivit unui comunicat citat de AFP. Nava, sub pavilion panamez, plecase din portul pakistanez Port Qasim si se indrepta spre Saleef, in Yemen, cand a fost atacata. La bordul navei se afla 23 de membri ai echipajului: trei romani, 19 filipinezi si un rus.

Niciun comentariu: