Sef de tura la Vama Moravita - fost candidat PSD la primaria Nadlac- dat in urmarire generala alaturi de alte 6 persoane

Sapte persoane vizate in ancheta privind politisti de frontiera si vamesi din Timis si Caras Severin suspectati de fapte de coruptie sunt date in urmarire, iar intre acestea s-ar afla si Milan Gubic, sef de tura la Vama Stamora Moravita, afirma surse judiciare, citate de Mediafax.
Conform surselor citate, cele sapte persoane ar fi fost date in urmarire in conditiile in care nu au fost gasite pentru a fi audiate in ancheta vizand politisti de frontiera si vamesi din Timis si Caras Severin suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia.
Aproximativ 40 de politisti de frontiera si 20 de vamesi au fost ridicati de anchetatori in urma descinderilor care au avut loc, marti dimineata, la vamile Stamora Moravita si Naidas si la locuinte ale angajatilor de la frontiera.
O parte din cei ridicati de politisti au fost dusi la Bucuresti cu elicoptere ale MAI de la Stamora Moravita (Timis) si Naidas (Caras-Severin), pentru audieri la DNA.
In timpul perchezitiilor, anchetatorii au ridicat din birourile vamesilor si politistilor de frontiera mai multi saci cu probe pe care i-au pus in masini care au plecat din vama.
Vamile Stamora Moravita si Naidas au fost blocate, marti dimineata, incepand cu ora 6.00, cand zeci de politisti, jandarmi si mascati, coordonati de ofiteri ai DGA si de procurori ai DNA, au descins in aceste puncte de trecere a frontierei. Traficul in cele doua vami a fost redeschis dupa aproximativ doua ore.
Angajatii celor doua puncte de trecere a frontierei au fost monitorizati mai multe luni, timp in care anchetatorii au strans probe legate de contrabanda de tigari netimbrate aduse din Serbia.
Milan Stefan Gubic a fost candidatul PSD la alegerile locale din 2008, la primaria din Nadlac, unde a obtinut doar un scor de 13.66%, in defavoarea candidatului PD-L, Vasile Ciceac, care a obtinut 75,42%, potrivit presei locale

Niciun comentariu: