Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au finalizat ancheta în cazul accidentului de muncă mortal, care s-a produs în luna ianuarie, în comuna olteană Vâlcele.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au finalizat ancheta în cazul accidentului de muncă mortal, care s-a produs în luna ianuarie, în comuna olteană Vâlcele. Marin Spirică, de 42 de ani, din Slatina, angajat al societăţii ACETI, a murit strivit sub un mal pe pământ, în timp ce executa o lucrare de canalizare împreună cu colegii
Rudele arată hainele cu care era îmbrăcat bărbatul care a murit pe şantier
Inspectorii de muncă au stabilit că bărbatul nu avea echipament de proctecţie, iar administratorul societăţii nu a respectat normele de securitate în muncă. “În urma anchetei desfăşurate de ITM Olt s-a stabilit că nu au fost respectate normele de protecţie în muncă. Societatea la care muncitorul era angajat a primit amenzi în valoare de 34.000 de lei pentru mai multe nereguli, printre care nesprijinirea malului şi neasigurarea echipamentului de protecţie. Lucrările au fost oprite pe perioada desfăşurării anchetei. Zilele trecute au fost reluate, după ce s-a asigurat sprijinirea malurilor de pământ”, a explicat Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt.
Dumitra Marin, soţia bărbatului decedat spune că va cere despăgubiri

Dosar penal pentru administratorul ACETI
Potrivit inspectorului Daniel Ghiţă, dosarul în care se fac cercetări în acest caz se află la Inspecţia Muncii Bucureşti pentru aviz, urmând ca apoi să fie trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, cu propuneri legale.

Cele două maluri nu erau asigurate
“Se va întocmi dosar de cercetare penală, urmând să se dispună măsurile lagale”, a explicat procurorul Irina Şerban, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Familia bărbatului mort pe şantier vrea ca reprezentanţii ACETI să fie pedepsiţi pentru moartea bărbatului. Rudele spun că vor cere despăgubiri societăţii.

Inspectorii de la ITM au stabilit că muncitorii nu purtau echipament de protecţie
Anul trecut, Ion Ciuchete, din comuna Găneasa, angaljat SC Marsilva SRL din Slatina, a decedat în condiţii similare. Bărbatul a fost prins sub un mal de pământ care a căzut peste el, în localitatea Spineni. Patronul societăţii a scăpat doar cu o amendă de 36.000 de lei.

Niciun comentariu: