Marin Bobes - un deputat doar cu numele si...indemnizatia

Slatinenii l-au trimis in anul 2008 in Camera Deptatilor sa le reprezite interesele, dar se pare ca asteptarile le-au fost inselate . Este cazul lui Marin Bobes - deputat de Piatra Olt - a carui coloratura politica probabil foarte putin o mai stiu. A fost ales deputat PSD in Colegiul Piatra Olt, dar de la inceputul anului 2010 (dupa o foarte scurta perioada ca independent) a revenit la PDL.
Doctrina politica a domnului deputat Bobes este atat de bine definita, incat de-a lungul experientei sale politice a gravitat intre PSD si PD-L, dupa cum , probabil a batut vantul (vezi interesele).
In cei aproape 3 ani ai ultimului mandat, deputatul Bobes atat de bine si-a reprezentat cetatenii care l-au ales incat nu a avut nici macar o initiativa legislativa aprobata. Ba mai mult, cuvantarile in plen in toti acesti trei au fost...in numar de 3, adica cate una pe an. (Aici am inclus si depunerea juramantului). Luarile de cuvant de la tribuna Parlamentului nu au depasit 1 min si 40 sec.

Luarile de cuvant ale deputatului Bobes au lasat la vremea lor auditoriul cu gura cascata, si pe noi contribuabilii, cu buzunarele goale, prin politica economica dusa de actualul guvern, sprijin acordat si de domnul deputat:

Total durată luari de cuvant :0h01m41s



1.
Şedinţa Camerei Deputaţilor din 22 februarie 201000m50sVideo
pasajele relevante
Prezentarea pe scurt de către deputaţi a interpelărilor adresate membrilor Guvernului: pasajele relevante


2.
Şedinţa Camerei Deputaţilor din 19 octombrie 200900m17sVideo
pasajele relevante
Informare privind demisia domnului Marin Bobeş din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat şi afilierea la Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal. pasajele relevante
3.
Şedinţa Camerei Deputaţilor din 19 decembrie 200800m33sVideo
pasajele relevante
Depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi popor de către deputaţi, în şedinţă solemnă.

Nu este nici o greseala . In cei aproape 3 ani din mandatul 2008 - 2012, d-nul deputat Bobes a a vorbit in plen....un minut juma' si doar de 3 ori (din care o data a depus juramantul de parlamentar si o alta data isi anuta demisia de la PSD). Deh, poate omul are trac, neavand un talent oratoric bine dezvoltat. Speram ca poate sta mai bine la sectiunea "propuneri legislative". "Fapte nu vorbe" cum spune proverbul! Dar....si aici "liniste totala", se pare ca pe domnul deputat il paste ghinionul sau este carotat de colegi.
-   Propunere legislativă pentru modificarea Legii învăţământului nr.84/1995 cu toate modificările şi completările ulterioare - este la Senat;
  Propunere legislativă pentru modificarea Legii învăţământului nr.84/1995 cu toate modificările şi completările ulterioare - respinsa;
Propunere legislativă privind obligativitatea achiziţionării şi comercializării brazilor de Crăciun în ghiveci - respinsa;
Propunere legislativă pentru modificarea art.8 din Legea nr.52 din 1 aprilie 2009, pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.47/2007 privind reglementarea unor măsuri financiar - fiscale - respinsa;
Propunere legislativă privind exercitarea profesiei de inginer constructor cu drept de liberă practică, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Camerei Inginerilor din domeniul Construcţiilor din România - este la comisii..
Da, stimati olteni - in mai mult de jumatate de mandat,  domnul Bobes nu a produs nimic. Ba ma scuzati....din declaratia de avere reiese ca a incasat indemnizatie de parlamentar, a avut masina de serviciu, secretara si consilieri, ca deh are nevoie omul de cabinet parlamentar.
Si stit ce este culmea ironiei? Cabinetul parlamentar al domnului Bobes nu este nici la Piatra Olt, nici la Slatioara, in niciuna din comunele din colegiul sau electoral. Este la Slatina, in buricul targului, ca doar n-o sa merga muntele la Mahomed! Sa mearga tot cei care l-au votat cu jalba la domnu senator, pentru ca la Piatra nu si-ar fi gasit secretara blonda, nici birou cu incalzire centrala....si ar mai fi dat si cu ochii de primarul Udrescu si Marius Oprescu care l-au sustinut in campania electorala.
Inca o data se dovedeste zicala "traim cum am votat"! Mai sunt aproape 2 ani pana la alegerile parlamentare si ma intreb, ca multi altii "Da' eu cu cine votez"?

Niciun comentariu: