Descinderi în Vama Albița: 6 polițiști au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore

Ora 17.15 Șase din cei 53 de polițiști de frontieră reținuți astăzi dimineață au primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Aceștia urmează să fi prezentați cu propunere de arestare preventivă.
Ora 17:10 În afară de Daniel Corban și Liviu Ghețeu, ceilalți 3 ofițeri se numesc Alin Niță, Marcel Tănase și Nicușor Ivan, toți fiind domiciliați în municipiul Huși.
Ora 16: 30 Şeful PTF Daniel Corban are vilă în centrul Iaşiului.
Ora 14: 40 Printre ofițerii reținuți se află și comisarul șef Liviu Ghețeu, fostul adjunct al șefului Sectorului Punctului de Frontieră (SPF) Huși. Acesta a decis să își dea demisia din această funcție în luna ianuarie a acestui an și a făcut cerere să fie mutat la un compartiment din cadrul inspectoratului.
Ora 14.00 Șeful Vămii Albiţa, Emil Bordeianu, este dator vândut.
Ora 11:30 Potrivit anchetatorilor, din cei 53 de polițiști de frontieră care au fost ridicați de procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA), 3 dintre ei sunt ofițeri.
Ora 11:15 Potrivit conducerii Inspectoratului Județean al Poliției de frontieră (IJPF) Vaslui, s-a chemat personalul care era în tură liberă pentru ca activitatea în PTF albița să se desfășoare în condiții normale. "Turele au fost echilibrate cu personal de la alte ture , pentru ca traficul să decurgă în mod normal. Au fost înlocuite 8 persoane, cei care erau de serviciu pe tura din această dimineață, prin aceștia aflându-se și șeful din această tură. Oricum nu era nevoie de un supervizer ca activitatea să se desfășoare în condiții normale, așa că acest lucru nu ne-a afectat, a declarat Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.
Ora 10.30: Printre polițiștii de frontieră reținuți se află și comisarul șef Daniel Corban, șeful Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Albița, dar și patru șefi de tură.
Ora 10.00: Șeful IJPF Vaslui, Valeriu Bodoga, confirmă că zeci de polițiști au fost reținuți pentru audieri. „Acum nu pot să fac niciun comentariu. Nu este acțiunea noastră și nici nu s-a finalizat încă. Pot să spun doar că un număr de 53 de polițiști de frontieră au fost reținuți“, a precizat Valeriu Bodoga.
Ora 9.35: Emil Bordeianu, șeful Vămii Albița susține că din punctul de trece a frontierei nu a fost reținut niciun vameș. „Din ce știu eu până acum, nu au fost ridicați și vameși. Atât știu că au fost reținuți doar polițiști de frontieră pentru audieri“, a spus Emil Bordeianu, adăugând totodată că nu exclude posibilitatea ca unii lucrători vamali să fi fost ridicați de la domiciliu.
Ora 9.30: Potrivit anchetatorilor, 53 de polițiști de frontieră au fost ridicați și duși la audieri la București. Până acum, procurorii nu au reținut niciun vameș.
Ora 9.15: Surse din cadrul anchetatorilor spun că din cele 60 de persoane reținute pentru audieri nu face parte niciun vameș. Toți sunt polițiști de frontieră, din care unul din Vaslui, cinci din Bârlad și restul din Huși
Ora 9.05: S-a reluat traficul și pe sensul de ieșire din țară.
Ora 9.00: Peste 60 de polițiști de frontieră și vameși au fost duși la audieri. Ei au plecat deja spre București, fiind transportați cu un microbuz și mai multe mașini ale Jandarmeriei.

Ora 8.55: S-a deblocat traficul pe sensul de intrare în țară. Deja, mai multe autoturisme înmatriculate în Republica Moldova au părăsit Vama Albița
Ora 8.45: Cei mai mulți dintre vameșii anchetați au fost ridicați de la domciliu, majoritatea din localitatea vasluiană Huși, aflată la aproximativ 20 kilometri depărtare de Vama Albița. Printre cei anchetați se află și angajați ai Inspectoratelor Județene a Poliției de Frontieră Vaslui și Iași.
Ora 8.20: Traficul în vamă încă este blocat. Mai multe tiruri așteaptă să intre în țară de aproximativ 3 ore.
Ora 8.10: Polițiștii și vameșii cercetați spun că se așteptau la această razie. Tocmai de aceea, afirmă ei, și-au trimis copiii la rude încă de acum două săptămâni, pentru a nu se speria la perchezițiile efectuate de mascați
În această dimineață procurori și zeci de mascați fac percheziții în cel mai mare punct de frontieră din țară. De asemenea, anchetatorii vor verifica și locuințele vameșilor și polițiștilor de frontieră vasluieni. Din primele informații, se pare că vor fi controlate peste 70 de persoane, cercetările vizând traficul de țigări de contrabandă și luare de mită.
Anul trecut, trei polițiști de frontieră au fost anchetați de procurori pentru astfel de fapte. În acest moment traficul prin Vama Albița este blocat.

Niciun comentariu: