Ancheta Colegiului Medicilor în cazul chirurgului Tuşciuc şi ortopedului Iancu bate pasul pe loc


Procurorii au început urmărirea penală în cazul ambilor mediciDeşi reprezentanţii Colegiului Medicilor Olt anunţau în cursul lunii ianuare că ancheta în cazul celor doi doctori de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina acuzaţi de moartea copilului de 9 ani din comuna Şerbăneşti este pe final, verdictul întârzie să apară.
Raportul întocmit în acest caz are 248 de pagini, spun şefii Colegiului Medicilor Olt care au explicat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, şi motivele care au întârziat finalizarea anchetei. „Lucrurile stau pe loc. Noi am solicitat, la cererea unuia dintre cei doi medici, opinia unui for profesional, respectiv a trei clinici universitare, iar până la această dată am primit expertizele din partea a două clinici. Aşteptăm şi opinia celei de-a treia clinici şi numai atunci putem finaliza cazul. Raportul medico-legal a venit şi el foarte târziu, respectiv în luna decembrie a anului trecut“, a declarat Costache Marinache, preşedintele colegiului.
Părinţii lui Cristian Grigore, băiatul de 9 ani, care a murit în luna mai a anului trecut cer daune morale şi materiale. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au început urmărirea penală împotriva chirurgului Mircea Tuşciuc şi a ortopedului Paul Iancu în luna ianuarie, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi riscă pedeapsa cu închisoarea de la doi până la şapte ani.

Niciun comentariu: