Cantonamentul Stelei: Antalia on- line

În ţară s-a discutat mult despre problemele de indisciplină ale câtorva jucători din lotul stelist pe perioada vacanţei de iarnă. Steliştii prezenţi aici în Antalya cred că se exagerează prea mult pe această temă. Dar, cât timp vor sta în Turcia, chiar dacă vor dori să joace poker pe Internet ca să nu-i vadă nimeni, va fi imposibil din cauza restricţiilor severe din această ţară.

"Totul a plecat de la faptul că Matei, Tănase şi Stancu au fost surprinşi în cazinou. De atunci se vorbeşte numai despre acest lucru. Se induce eronat ideea că la Steaua ar fi golănie. Toţi cei implicaţi au declarat că nu vor mai juca poker pentru că au văzut la cât se expun", a spus un oficial stelist. Problema e însă că, odată cu evoluţia tehnologiei, fiecare jucător în parte va fi mult mai greu de controlat decât înainte. În anii trecuţi, când nu se luase atâta amploare cu site-urile de socializare, jucătorii de fotbal îşi mai foloseau timpul liber jucând rummy, cărţi sau table pe holurile hotelurilor unde erau cazaţi. Aşa erau şi mai uşor de verificat.

Acum însă, când fiecare fotbalist deţine un laptop, nimeni nu poate şti în ce scop îl utilizează cât stă închis în cameră. În mod normal, atracţiile sunt mult mai multe pe Internet. Se poate juca lejer poker, fără ca nimeni să te vadă. Dar de acest lucru, steliştii sunt siguri că jucătorii nu au cum să profite cât timp stau în Turcia. De ce? Site-urile cu jocuri de noroc sunt strict interzise pe teritoriul acestei ţări cu religie musulmană.

"Bonus": fără pariuri online!

Nici măcar site-urile cu pariuri nu sunt acceptate, ca să nu mai vorbim despre site-urile pornografice. Iar ca să vă faceţi o idee de ce înseamnă restricţie în Turcia, aflaţi că până şi YouTube a fost interzis până acum un an în această ţară! Revenind la timpul liber pe care steliştii îl au după cină, trebuie spus că jucătorii nu sunt văzuţi pe holuri sau baruri. Cei mai mulţi stau închişi în camerele lor şi îşi folosesc laptopul fie pentru a viziona filme, fie pentru a intra pe Internet. Iar când se utilizează această ultimă variantă, se preferă site-urile de socializare, cel mai popular fiind facebook-ul. Steliştii îşi postează poze din cantonament, discută cu prietenii de acasă sau cei care nu sunt însuraţi mai "agaţă" câte o fată, două, pe care o ţin "în joc de glezne" până ajung acasă.

Nu avem nevoie de paznici. Acum la Steaua e cel mai cuminte lot. Nu ne place prin cazinouri
Mihai Răduţ, mijlocaş Steaua


Facebook este interzis în Asia

Reţeaua de socializare facebook nu a fost întâmpinată cu bucurie în toate ţările. Accesul la facebook a fost blocat în China, Vietnam, Iran, Uzbekistan, Pakistan, Siria şi Bangladesh, considerându-se că permite un conţinut antiislamic şi discriminator. facebook a fost, de asemenea, interzis şi la mai multe locuri de muncă, spre exemplu în Germania, pentru a preveni irosirea timpului de către angajaţi. Un alt motiv pentru care facebook nu este agreat peste tot este siguranţa şi intimitatea utilizatorilor, multe din conturile acestora fiind compromise de câteva ori.

Mai intru pe facebook, stau o jumătate de oră, dar cazi lat după cele două antrenamente şi la 11 deja dormi
Mihai Răduţ, mijlocaş Steaua

DESPRE FACEBOOK

Pagina Stelei are cei mai mulţi fani pe facebook dintre echipele din România, aproape 35.000.

Conform facebrands.ro, Steaua este depăşită în ţară la categoria Sport doar de ProSport, care are 47.500 de fani.

Dinamo e a doua echipă din top, cu 17.600 de fani.

"U" Cluj, Timişoara şi Rapid au câte 4.700 de fani.

Cel mai tare brand românesc pe facebook este Inna, cu aproape două milioane de fani, urmată de DJ-ul Edward Maya, cu 198.000, şi trupa Akcent, cu 190.000.

Dintre sportivi, Hagi stă cel mai bine, având 137.000 de fani.

Facebook are peste 500 de milioane de utilizatori în acest moment.

Utilizatorii petrec peste 170 de miliarde de minute în fiecare lună pe Facebook.

2,4 milioane de oameni din România au cont pe Facebook.

La doar şase ani de la lansare, Facebook este evaluat la 50 de miliarde de dolari.

Filmul despre facebook, "Reţeaua de socializare" (The social network), a primit zilele trecute "Globul de Aur" pentru cel mai bun film al anului.

Creatorul Facebook, Mark Zuckenberg, a negat multe dezvăluiri din film.



Întâlnire Cernat - Meme Stoica - Răducan!

Până să reuşească să îl transfere la Steaua, Mihai Stoica a reuşit să îl aducă pe finul său, Florin Cernat (foto), doar la un meci al lui Galatasaray. Fotbalistul lui Karabukspor, locul 6 în prima ligă din Turcia, este una dintre ţintele roş-albaştrilor după venirea lui Meme la club şi se ştie cât şi-l doreşte managerul. Şi fotbalistul a făcut primul pas în această privinţă, îmbrăcând o geacă cu emblema Stelei şi însoţindu-i pe Meme şi pe Narcis Răducan în tribună la partida Antalyaspor - Galatasaray, din Cupa Turciei.

Niciun comentariu: